Nyheter / News

Tofsvipa på väg till Värmlands Naturum i Karlstad

Posted by admin on 10 november, 2018

Är snart representerad på ännu ett Naturum, denna gång Naturum Värmland i Karlstad som beställt en tofsvipa. Tofsvipan finns att se i bildgalleriet under Fåglar här på sidan. 

Filmat reportage och P4 Dalarna sändning om Trämänningsträffen i Leksand

Posted by admin on 5 februari, 2018

Trämänningsträffen i Leksand jag var på i vecka 4 har uppmärksammats i media. Se mer här om Trämänningsträffen i Dalavisions program från 31 januari 2018: "Ett besök i Bystugan i Västanvik där Täljare träffas årligen". (Klicka på länken för att titta)

P4 Dalarna uppmärksammade också Trämänningsträffen i sitt program "Förmiddag i P4" 25 jan 2:51:30 in i sändning. (Klicka på länken för att lyssna) 

Trämänningsträff i Leksand och fåglar till Norska nationalparken Gutulia

Posted by admin on 18 januari, 2018

Efter lite ledighet över Jul och Nyår är det nu dags att starta upp det nya året. Vecka 4 är det Trämäningsträff i Leksand. Vi är ett gäng trätäljare från olika delar av landet som varje år träffas där och täljer tillsammans och har trevligt.

Sedan blir det dags att fortsätta med årets stora projekt Trollskogens Naturum som invigs i augusti. En flygande Lärkfalk med en Trollslända i näbben, en kalv i naturlig storlek kommer jag nu först att ta mig an.

Fåglar till Nationalparken Gutulia i Norge ska vara klara i Juni. Det blir en spelande Tjädertupp, Berguv, Lavskrika, Gök, Pärluggla och en Tretåig Hackspett.

Fåglar med sensorer till Trollskogens Naturum, Öland

Posted by admin on 6 november, 2017

Är mitt inne i stort beställningsprojekt för Trollskogens Naturum på norra Öland med invigning juni 2018. Där arbetar jag bland annat med snidade fåglar med sensorer så att synskadade ska kunna känna på och också höra fågelns läte när de rör vid fågeln. HÄR är en film om detta arbete. 

Fåglar till kommande naturstig i Norge

Posted by admin on 6 november, 2017

Jobbar just nu på en beställning på fåglar, bl a en tjädertupp och berguv, till en av Norges nationalparker där jag ska leverera fåglar till en naturstig som ska stå klar juni 2018. 

Utställning på Hemslöjdsbutiken, Stockholm 14-28 september 2017

Posted by admin on 6 september, 2017

Den 14 september har jag vernissage i Hemslöjdsbutiken, Norrlandsgatan 20 i Stockholm. Kråkor Vettar Spettar heter utställningen som jag och Nicke Helldorf, också fågelsnidare, har gemensamt. Den kommer att finnas där till den 28 September. Välkommen att titta förbi !

World Wood Day 2017, Los Angeles

Posted By  on 18 mars, 2017

På plats i Los Angeles för att delta i World Wood Day 2017 .  120 st woodcarvers från 80 länder deltar under denna 5 dagars Woodcarving show där jag är Sveriges representant. 

Artikel i Bohusläningen

Posted By  on 15 mars, 2017

"Träsnidare på Skaftö ställer ut i USA", läs artikeln här.

Artikel i LysekilsPosten 

Posted By  on 14 mars, 2017

"Skaftös träsnidare Tom Nilsson ställer ut i Los Angeles", se artikeln här.

World Wood Day 2017, Los Angeles

Posted By  on 12 feb, 2017

I mars åker jag till Los Angeles för att delta i World Wood Day 2017. Har blivit inbjuden dit för att tälja. Där kommer att finnas representanter från ett 90-tal länder där jag är representant från Sverige.

Min nya Hemsida

Posted By  on 11 feb, 2017

Här är min nya hemsida!

Artikel på www.skafto.nu - Turistrådet Västsveriges Skaftö sida

Posted By  on 1 juni, 2016

The Birdman - Tom Nilsson av Peter Lundberg & Margareta Anderberg.
The Birdman - Tom Nilsson ENGLISH VERSION by Peter Lundberg & Margareta Anderberg

Artikel i Skaftö Posten 2015

Posted By  on 1 juni, 2015

Artikel "The Birdman" från Skaftö av Agneta Didrikson.

World Wood Day 2014, Kina

Posted By  on 1 mars, 2014

Den 18 mars åker jag till Kina för att delta i World Wood Day 2014. Har blivit inbjuden dit för att tälja. Där kommer att finnas representanter från ett 50-tal länder där jag är representant från Sverige.

Nu har jag flyttat till Ögården

Posted By  on 19 februari, 2012

Nu har jag flyttat till Ögården på Skaftö. Jag har inrett ladugården till en täljarverkstad och en snickarverkstad. Vid logen finns också plats för att i framtiden kunna ha utställningar där.

Till och med den 6 November finns min utställning Fåglar i Holkar på Tyresta naturum

Posted By  on 12 oktober, 2011

Nu är sommaren över

Posted By  on 14 augusti, 2011

Nu är sommaren och badandet över och det är dags att börja beta av beställningar som jag har fått. I september ska jag ha två kurser på Nääs slott. En kurs i Tälja fåglar och en i Tälja figurer.

/Tom