Nyheter / News

World Wood Day 2019, Österrike

Posted 18 mars, 2019

På plats i Österrike för att delta i World Wood Day 2019. I fem dagar, 19-23 mars,  är vi 120 träsnidare från hela världen som deltar i en Woodcarving show där jag är Sveriges representant. //
In place in Austria to participate in World Wood Day 2019. For five days, 19-23 March, we are 120 woodcarvers from all over the world participating in a woodcarving show where I am Sweden's representative. 

Tom Nilsson_svart T-shirtjpg

Strandskator till norskt rederi // Oystercatchers for Norwegian shipping company 

Posted 2 march , 2019 

Strandskator. De är 6 av en beställning på 18 stycken sjöfåglar till ett norskt rederi. // 

Oystercatchers. They are 6 of an order for 18 seabrids for a Norwegian shipping company.

Oystercatchersjpg

Gott Nytt År ! // Happy New Year !  

Posted on 30 december , 2018

Det har varit ett fantastiskt träsnidarår för mig. Att få vara med och göra utställningen till det nya naturumet i Trollskogen på Öland har varit spännade. Ett projekt jag har hållit på med i två år, det sista halvåret på heltid.  Den sista November var utställningen klar och invigning blir Påsk 2019. Ett annat projekt var Naturstigen i Gutelia i Norge, dit jag gjorde fåglar och var där och monterade dom i skogen längs stigen. Många beställningar har jag fått under året och det blev ett hektiskt tomtetäljande inför Julen. 

Det nya året kommer att bli minst lika spännande då jag har några projekt på gång, men jag återkommer om det.. 

Önskar härmed alla Ett Gott Nytt År ! // 

It has been a fantastic woodcarving year for me. To be involved with the forthcoming exhibition of the new nature room in Trollskogen, Öland has been exciting. A project I have been working with during the past two years, for the past 6 months full time. Grand opening will take place Easter 2019. Another project I have been involved with is the Nature Trail in Gutelia, Norway, where I made birds and was there to install them in the forest along the path. I have received many orders during this year and it became a hectic Santa woodcarving for Christmas. The new year will be at least as exciting as I have some new projects going on, but I will come back to it .. Wish everyone A Happy New Year!

strandngsfglar_20181206_webbjpg

Julmarknad på Östersidan, Skaftö // Christmas market on my home island Skaftö

Posted on December 9, 2018

Till julmarknaden 8 december på Östersidan, Skaftö hade jag med mig både fåglar och mina tomtar. Jag har precis levererat ett antal snidade djur till Trollskogens naturum på Öland och har nu över 50 beställningar på snidade fåglar att ta tag i, så det råder inte brist på arbete framöver... // 

To the Christmas market December 8 at Östersidan on my home island Skaftö I brought with me both my birds and Santas. I have just delivered a number of carved animals to Trollskogen's nature room on Öland and now has over 50 orders for carved birds to grab, so there is no shortage of work in the future ...

DSC_9157-3jpg


Djurö Naturö Kulturö Skaftö

Posted on August 22, 2018

Medverkade på denna höstmarknad på hemmaön Skaftö med min hustru Margareta och barnbarn och sålde äppel- och päronmust från egen skörd och snidade fåglar. Försäljningen gick bra, jag fick åka hem efter mer must och fåglar :-) //

Participated in this autumn market on my home island Skaftö with my wife Margareta and my grandchildren offering apple- and pear cider from our own harvest and my carved birds. Sales went well, I had to go home after more cider and birds :-)

DSC_6633jpg


Good Time's in Lublin. 

Posted on August 18, 2018

Lublin_ 39543598_2114726752113113_3836480482044805120_njpg


Medverkar på slöjdfestival i Lublin, Polen.

Posted by admin on 15 augusti , 2018

Idag bär det av till Polen. Har blivit inbjuden att vara med på en tredagars slöjdfestival i staden Lublin. Slöjdare från Ukraina, Vitryssland, Litauen Tjeckien Polen m.m. Ska bli väldigt intressant.


Strandskata till sommarsäsongen

Posted by admin on 19 juni , 2018 
Strandskata / Beachmagpie
 Tom Strandskata SommarJPG

Fåglar till Gutulia Nationalpark i Norge

Posted by admin on 19 juni , 2018

Har precis kommit  hem från Gutulia Nationalpark i Norge, där jag monterat mina fåglar på den nya naturstigen. Fantastiskt vacker natur och vi sov i en fäbod i två nätter. Ingen ström, mobilen av, mat över öppen eld och vatten från bäcken. Underbart avkopplande. Tom med fglar till GuteliaJPG 

Trollskogsprojekt

Posted by admin on 5 juni , 2018
Här kan man följa utställningsproduktionen
av kommande utställning i Naturum Trollskogen på Öland. Tom bidrar bland annat med fåglar som låter vid beröring.    

Reportage i "Anser" - Skånes Fågelskådarförenings tidskrift

Posted by admin on  5 juni , 2018

"Med täljverktyg i hand förvandlar bohuslänningen Tom Nilsson träbitar till naturtrogna fåglar av många arter. Hans verk finns inte minst på flera naturum
och har visats på utställningar på flera platser runt om i världen." Detta och mer kan man läsa i artikeln om Tom Nilsson i tidskriften Arena. Tom Nilsson artikel i Anser 2018-02JPG

Tofsvipa på väg till Värmlands Naturum i Karlstad

Posted by admin on 10 februari, 2018

Är snart representerad på ännu ett Naturum, denna gång Naturum Värmland i Karlstad som beställt en tofsvipa. Tofsvipan finns att se i bildgalleriet under Fåglar här på sidan. 

Filmat reportage och P4 Dalarna sändning om Trämänningsträffen i Leksand

Posted by admin on 5 februari, 2018

Trämänningsträffen i Leksand jag var på i vecka 4 har uppmärksammats i media. Se mer här om Trämänningsträffen i Dalavisions program från 31 januari 2018: "Ett besök i Bystugan i Västanvik där Täljare träffas årligen". (Klicka på länken för att titta)

P4 Dalarna uppmärksammade också Trämänningsträffen i sitt program "Förmiddag i P4" 25 jan 2:51:30 in i sändning. (Klicka på länken för att lyssna) 

Trämänningsträff i Leksand och fåglar till Norska nationalparken Gutulia

Posted by admin on 18 januari, 2018

Efter lite ledighet över Jul och Nyår är det nu dags att starta upp det nya året. Vecka 4 är det Trämäningsträff i Leksand. Vi är ett gäng trätäljare från olika delar av landet som varje år träffas där och täljer tillsammans och har trevligt.

Sedan blir det dags att fortsätta med årets stora projekt Trollskogens Naturum som invigs i augusti. En flygande Lärkfalk med en Trollslända i näbben, en kalv i naturlig storlek kommer jag nu först att ta mig an.

Fåglar till Nationalparken Gutulia i Norge ska vara klara i Juni. Det blir en spelande Tjädertupp, Berguv, Lavskrika, Gök, Pärluggla och en Tretåig Hackspett.

Fåglar med sensorer till Trollskogens Naturum, Öland

Posted by admin on 6 november, 2017

Är mitt inne i stort beställningsprojekt för Trollskogens Naturum på norra Öland med invigning juni 2018. Där arbetar jag bland annat med snidade fåglar med sensorer så att synskadade ska kunna känna på och också höra fågelns läte när de rör vid fågeln. HÄR är en film om detta arbete. 

Fåglar till kommande naturstig i Norge

Posted by admin on 6 november, 2017

Jobbar just nu på en beställning på fåglar, bl a en tjädertupp och berguv, till en av Norges nationalparker där jag ska leverera fåglar till en naturstig som ska stå klar juni 2018. 

Utställning på Hemslöjdsbutiken, Stockholm 14-28 september 2017

Posted by admin on 6 september, 2017

Den 14 september har jag vernissage i Hemslöjdsbutiken, Norrlandsgatan 20 i Stockholm. Kråkor Vettar Spettar heter utställningen som jag och Nicke Helldorf, också fågelsnidare, har gemensamt. Den kommer att finnas där till den 28 September. Välkommen att titta förbi !

World Wood Day 2017, Los Angeles

Posted By  on 18 mars, 2017

På plats i Los Angeles för att delta i World Wood Day 2017 .  120 st woodcarvers från 80 länder deltar under denna 5 dagars Woodcarving show där jag är Sveriges representant. 

Artikel i Bohusläningen

Posted By  on 15 mars, 2017

"Träsnidare på Skaftö ställer ut i USA", läs artikeln här.

Artikel i LysekilsPosten 

Posted By  on 14 mars, 2017

"Skaftös träsnidare Tom Nilsson ställer ut i Los Angeles", se artikeln här.

World Wood Day 2017, Los Angeles

Posted By  on 12 feb, 2017

I mars åker jag till Los Angeles för att delta i World Wood Day 2017. Har blivit inbjuden dit för att tälja. Där kommer att finnas representanter från ett 90-tal länder där jag är representant från Sverige.

Min nya Hemsida

Posted By  on 11 feb, 2017

Här är min nya hemsida!

Artikel på www.skafto.nu - Turistrådet Västsveriges Skaftö sida

Posted By  on 1 juni, 2016

The Birdman - Tom Nilsson av Peter Lundberg & Margareta Anderberg.
The Birdman - Tom Nilsson ENGLISH VERSION by Peter Lundberg & Margareta Anderberg

Artikel i Skaftö Posten 2015

Posted By  on 1 juni, 2015

Artikel "The Birdman" från Skaftö av Agneta Didrikson.

World Wood Day 2014, Kina

Posted By  on 1 mars, 2014

Den 18 mars åker jag till Kina för att delta i World Wood Day 2014. Har blivit inbjuden dit för att tälja. Där kommer att finnas representanter från ett 50-tal länder där jag är representant från Sverige.

Nu har jag flyttat till Ögården

Posted By  on 19 februari, 2012

Nu har jag flyttat till Ögården på Skaftö. Jag har inrett ladugården till en täljarverkstad och en snickarverkstad. Vid logen finns också plats för att i framtiden kunna ha utställningar där.

Till och med den 6 November finns min utställning Fåglar i Holkar på Tyresta naturum

Posted By  on 12 oktober, 2011

Nu är sommaren över

Posted By  on 14 augusti, 2011

Nu är sommaren och badandet över och det är dags att börja beta av beställningar som jag har fått. I september ska jag ha två kurser på Nääs slott. En kurs i Tälja fåglar och en i Tälja figurer.

/Tom